Team HRP Suzuki Räyskälässä

Team HRP Suzukin kisaviikonloppu Räyskälän lentokenttäradalla oli kaksijakoinen. Tulos ei ollut odotettu, mutta ajajien esitykset radalla erittäin positiivisia. Superstock 600 -luokassa Suzuki GSX-R 600 -pyörällä ajava tiimin rookie-pilotti Mikko Riihiniemi kaasutteli kauden parhaansa kolkutellen tosissaan kärkikymmenikköä. Samanlaista ajopeliä kyytivän Juha Kallion kamppailu Superstock 600 -luokan palkintopallille nousemisesta kariutui kolariin. Hurja kiri nopealla pyörällä nosti imatralaisen tasan viimeisen paikalta yhdeksänneksi. Sarjassa Kallio säilytti mahdollisuudet mitalille.

Juha Kallion vaikeudet alkoivat jo toisessa aika-ajosessiossa, kun se meni heti alkuunsa pilalle katkenneen vaihdepolkimen kanssa.

”Vaihdekepin kiinnike lienee saanut siipeensä jossain kaadossa ja sen tunnit tuli nyt täyteen. Näitä sattuu”, kuittasi Kallio epäonnensa.

Kilpailuun imatralainen säntäsi kuudennesta ruudusta. Hyvä startti kapealla lentokenttäradalla nosti miehen kolkuttelemaan kärkiviisikkoa. Paluusuoran jarrupaikka koitui kuitenkin kohtaloksi - tälläkin kertaa.

”Tuo mutka pitäisi oikoa pois”, vitsaili Kallio menetettyään pelin jo toisena vuotena peräkkäin samassa paikassa.

”Jätin vain jarrutuksen liian myöhään, eikä kumpikaan antanut periksi. Olin kai liian ahne”, tunnusti imatralainen kolaroituaan itsensä kumoon Markus Neuvosen kanssa.

”Virtasalmella tärähtää, pannaan kaikki lihoiksi”, kuvailee Kallio päätöskisan taktiikkaansa.

Torniolaispilotti Mikko Riihiniemi parantaa otteitaan kauden vanhetessa. Suzukinsa vauhtivaroja hyväksi käyttänyt nuorukainen kamppaili hyvän startin siivittämänä tosissaan paikasta kymmenen sakkiin. Lopulta kokeneemmat jallittivat Riihiniemen kalkkiviivoilla ja kahdeksas tila pakeni yhdenneksitoista ajaneelta rookie-pilotilta vajaan sekunnin päähän.

”Sai ajaa kilpaa koko ajan”, kommentoi torniolainen.

”Eteenpäin on menty, mutta vielä pitäisi parantaa. Päätöskisan haetaan taas parempaa säätöä pyörään ja kuskiin”, sanaili vauhtiaan koko kauden ajan parantanut Riihiniemi.

Tiimipäällikkö Joni Hannula ei ollut täysin tyytyväinen viikonlopun antiin, mutta Riihiniemen esitys ilahdutti.

”Mikko on mennyt selkeästi eteenpäin. Nyt kaveri veti kuussatasella selkeästi kovempaa kuin viime vuonna tonnisella. Räyskälän rata on erilainen ja vaatii säätöpuolella paljon työtä. Nyt saatiin Juhan ajopeli jonkinlaiseen kuosiin vasta sunnuntaiksi. Se vaan oli harmi, että kaveri töröili itsensä ulos kärkikahinoista”, harmitteli Hannula kääntäen katseensa tulevaan.

”Motoparkin rata on Juhalle hyvä areena ja toiveet SM-mitalista on vielä elossa. Hopeaan asti on mahdollista yltää, mutta se vaatii jo muiden epäonnea. Toivotaan, että Mikkokin jatkaa nousujohteisesti ja lyö päätöskisassa kiilaa kärkikymmenikköön, kun se oli jo Räyskälässä lähellä”.

Räyskälän kilpailun tulokset luettavissa vaikka täältä:
http://www.rr-uutiset.com/start/index.php/tulokset/rayskala-11-12-8-2012.html