Terveisiä onnistuneilta rengastesteiltä Espanjasta

Team Spit HRP Suzukin ratamoottoripyöräilijä Juha Kallio osallistui Dunlopin järjestämille rengastesteille keväisessä Espanjassa. Ratamoottoripyöräilyn Superstock 600 -luokan SM-sarjaan valmistautuva imatralainen testasi renkaita sekä Albaceten, että Valencian radoilla kivikovassa seurassa.

Kallion kierrosajat kohenivat kierrosmäärien kasvaessa ja mies ehti kiihdyttää molemmilla radoilla lähelle mantereen nopeimpia Dunlop-pilotteja. Kallion parhaat kierrosajat osoittivat vajaan sekunnin takamatkaa sessioiden nopeimpien noteerauksista. Rengastestauksen ohella tiimi haki menestyksellä uusia alusta-asetuksia viime kaudella nopeaksi havaittuun Suzuki GSX-R kuussataseen.

Juha Kallio:

”Testeistä jäi ihan hyvät fiilikset. Reisu oli rankka, mutta antoisa. Pääsin molemmilla radoilla lopussa ihan hyvään vauhtiin, mutta sellainen tuntuma jäi, että vielä olisi ollut rahkeissa vara parempaankin. Jokatapauksessa vauhtini oli parempaa kuin koskaan. Ei tarvinnyt hävetä, vaikka viiletin radalla Euroopan nopeimpien ukkojen seassa. Testattiin uutta alustaa ja muita parannuksia pyörään ja varsinkin Bola Racen jalkatappisarjan tuoma muutos ajokkiin oli merkittävä.”

Tiimipäällikkö Joni Hannula:

”Matka oli antoisa. Ajettiin kaksi päivää Albacetessä ja kaksi päivää Valenciassa. Mukana oli Euroopan parhaat Dunlop-renkaita käyttävät pilotit. Juhan kierrosajat paranivat koko ajan ja meidän tekemisiämme arvostettiin siinä missä muidenkin. Kiitos vaan kaikille onnistuneen testisession eteen työtä tehneille. Erityisesti on kiitettävä Finnlines-varustamoa onnistuneen matkan takaamisesta.”

Team HRP Suzukin Superstock-pilotti Juha Kallio jatkaa valmistautumista kesän SM-sarjaan heti kun kotoisat moottoriradat paljastuvat takatalven tupruttaman lumen alta.

”Polte ajamaan on kova. Mies on nopeampi ja paremmassa kunnossa kuin koskaan. Pyörä on päivitetty ja entistä parempi ajettava ja myös viimekesäistä nopeampi. Motivaatio ja menestysnälkä on huipussaan” Uskoo Juha Kallio ja lainaa pilke silmäkulmassa ex. mestari John Tuulen kuolematonta lausahdusta.

”Ainoa mikä huolettaa on se, kuka tulee kakkoseksi”.

SM-sarja korkataan Jurvan Botniaringillä Toukokuun viimeisenä viikonloppuna.